6/06/2010

Nationaldagen

Idag har vi börjat Nationaldagen med en långpromenad, flaggorna vajade i topp i alla trädgårdarna. Snart ska vi sätta oss och äta middag ute och lite senare ska jag göra rabarberpaj på våra monster-rabarber som vi har i trädgården. Jag tänkte dela med mig av receptet här på bloggen, ifall det är någon som blir sugen? ;)


Smulpaj


4 pers 45 min

4 syrliga rabarber
100 g smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader
Skär rabarberna, och lägg i pajform
Smält smöret i en kastrull
blanda ner socker, mjöl och bakpulver.
Lägg smuldegen över rabarberna.Grädda
i ugnen i ca 30 minuter.


SERVERING
Vispad grädde eller vaniljsås


love,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar