9/27/2010

Att brinna
Pär Johansson har jobbat hårt för ett bättre samhälle där ett samarbete mellan normalstörda och utvecklingsstörda inte längre är något ovanligt.

Idag är jag lite nyfiken på Pär. 
Pär Johansson är grundare av, och ledare för,  Glada Hudik-teatern och ni har säkert sett honom på tv någon gång, annars kan ni ju passa på att bänka er framför tvn imorgon kl 21.00 för då sänder svt 1 den andra delen av serien Elvis i Glada Hudik. 


Vad är det egentligen som driver dessa underbara människor som Pär? Han har ingen känd parallell till ett handikapp, han är inte en frustrerad pappa, eller förstående bror till någon med utvecklingsstörning och ändå dedikerar han så mycket av sin tid och sitt engagemang åt så många av våra annorlunda barn. Utan folk som Pär så skulle det ju kännas ganska lönlöst för alla oss anhöriga och föräldrar, och vi på My.Perfect.Baby tycker ju så klart att det som Pär gör (och många med honom) är GULD värt. Men jag kan bara se till mig själv, jag som helt sonika hoppade över teckenspråkskursen på grundskolan för att jag aldrig behövde teckna. Jag kände ingen som var döv eller förståndshandikappad. Jag såg dem runtomkring mig, men jag hade ingen i min absoluta närhet, och jag kunde inte se varför jag skulle behöva prata med någon av dem, på deras eget språk. Jag skulle aldrig ha kunnat brinna så här starkt för ett jämställt samhälle utan Julian, det vet jag, och det känns ganska egoistiskt när jag tänker på det så.

I April kommer Glada Hudik till Leksand och då sitter jag bänkad!Love,

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Vi satt och pratade om Glada Hudik teatern på jobbet igår.
  Tyvärr har jag missat det, men nästa avsnitt ska jag se för det gick väl varje vecka?

  I alla fall så funderade jag och några fler på jobbet att gå på föreställningen när den kommer i till Leksand, för den måste man ju bara se!

  Är själv kontaktperson åt en funktionshindrad tjej, och jag funderar om jag ska höra med henne om hon vill följa med och se föreställningen!

  Gillar din blogg, du skriver så himla bra och intressant!


  //Mia, från Falun

  SvaraRadera
 2. Hej Mia och tack för kommentaren!

  Ja, det går ett avsnitt varje vecka!
  Vad kul, det är klart ni ska gå och kolla på föreställningen och ta med tjejen såklart! Skicka ett mail till mig om ni vill träffas där, hoppas vi ses! Kram

  SvaraRadera