1/29/2011

Små magiska egenheter.


Läser idag om små detaljer som våra barn med Ds har gemensamt. Det är ganska mycket, självklart så är de alla olika individer, men en del saker verkar vara övergripande för många av dem... Oftast så kommer inte detta upp på tapeten oss föräldrar emellan för det är egenheter som vi tror att våra barn är ensamma om att göra. Nu senast fick jag reda på att Julians (vad jag trodde helt unika) sovställning nyttjas av fler små T21;or. Julian sover framåtstupa, med rumpan upp i vädret, tusentals gånger har Fred och jag påpekat hur obekvämt det ser ut att ligga så, men så fort lillen landar i sängen så lägger han sig på knä och så rumpan upp. Han vänder också helvarv flera gånger under natten, alltså huvudet i fotändan och fötterna på kudden.


Hur sover ditt barn? Skulle vara intressant att veta.I dag så står det storhandling på schemat för oss. Jag ska inhandla ingredienser till semlor som ska bakas nästa vecka ;)
Ha en lovely dag alla!


Kram!


6 kommentarer:

 1. Samma sovställning här. exakt samma.

  Arvid

  SvaraRadera
 2. Hej, ja låter precis som hur våran dotter (född jan-08) sover. Eller sover och sover...hon ligger och far runt precis som du beskriver men sen är hon ledsen oxå, gnyr tills vi kommer in och lägger henne till rätta. Vi har möblerat om rummet, provat olika pyjamasar, ändrat vilostunden på dagen, varit ute lite extra...för att se om detta påverkar den stökiga sömnen till det bättre...men icke. Nu när vi var på årliga kontrollen hos läkaren så påpekade vi detta (som började för ca 1,5 år sedan) Han konstaterade att det kan bero på hennes halsmandlar...som är gigantiska..så remiss skickad och troligen tar vi bort dem...
  Har ni lika stort bekymmer av detta som vi? och har ni ngn förklaring till vad beteendet kan bero på??...

  Ursäkta att det blev så lång kommentar... ;)

  Mvh Jenny m familj

  SvaraRadera
 3. Ja Julian är oxå ledsen tills vi har "rättat" till honom..men vi störs bara någon enstaka gång per natt om han inte är sjuk då vill säga för då vaknar han oftare. Tydligen så kan det ha att göra med luftvägarna, just att det blir lättare att andas i framåtstupa ställning, kan oxå vara därför dem vaknar =svårigheter att andas om dem hamnar "fel"..

  Jag tror det är bra att prova att utesluta det man kan ( i ert fall ta bort halsmandlarna). sedan finns ju sömnapnè, men det var inte så vanligt sa min läkare..

  Lycka till med eventuell operation framöver och hoppas det blir bättre för er!

  STOR KRAM!

  SvaraRadera
 4. Låter som vår dotter,nu är hon 15 år men när hon var yngre så sov hon så.

  SvaraRadera
 5. Hej jag igen.... :) som bebis vred hon huvudet åt sidan och bakåt så långt det gick...såg jätte läskigt ut, men var nog oxå ett sätt att fria luftvägarna, då sov hon jättebra hela nätterna..

  Hoppas ngn mer ser detta och skriver, intressant och kul att du tog upp det.

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 6. Vår lilla Junis (13,5 mån, DS ) sover hela natten utan uppehåll men har en väldig aktivitet i sömnen, ofta med fötterna ut mellan spjälorna, fötterna på kudden, täcket bortsparkat eller på liggandes på tvären i sängen :-)

  SvaraRadera