4/08/2011

Big-boy-bed?Oj, vad det är svårt att veta det här med när man ska flytta över lillen från spjälsäng till en säng för stora pojkar. Kommer han att trilla ur? Kommer han att rymma utan galler? Vara uppe hela natten och stöka till det medan vi i godan ro ligger och sover? Kommer han att gå ut i hallen och ringa farfar eller ännu hellre 112? Äta upp all kattmaten? Det är bekvämt att veta var man har honom, så, nej, vi kommer nog inte att byta till växa säng än och när det väl är dags för det, så får det bli en natt när vi båda känner för att jobba nattskift. 

Hur är det? Finns det en maxålder på spjälsäng? Som det är idag kan jag nästan se en en nöjd 15-åring ligga i hoptryckt mellan spjälorna framför mig.

Vad är era tankar om detta? Tips, råd?


En annan bloggmamma som har skrivit ett underbart roligt inlägg om detta byta-säng-fenomen är fina Masarinmamman. Jag lägger upp det i sin helhet här nedan.

Masarin - Pappa: 1-0
Det här kanske inte går till historien som en av de bästa bilder jag tagit. Men en av de roligaste.
M har sedan i somras velat ta bort spjälsängen från Masarinens rum för att han istället ska sova i Bombadills gamla barnsäng. Jag har stretat emot, mest av oro för att Masarin ska vakna tidigt och då komma in till oss stackars sömnbehövande föräldrar. M lovade att det inte skulle bli något problem och att han skulle ta den fajten i så fall. Så i helgen tog vi hem sängen från Ljusterö och M monterade nöjt på den nyinköpta brädan som ska förhindra att Masarin ramlar ur sängen nattetid.
Jag tror inte att M kalkylerade med att momentet läggning nu även skulle få en ny dimension. Jag satt begravd i jobb i går kväll så han hade lovat ta läggningen av bägge pojkarna. Jag hörde hur det bökades, argumenterades och rumstrerades däruppe men till sist blev det i alla fall tyst. Knäpptyst.
När jag tassade upp för att lägga mig så sov M inne hos Bombadill. När jag smög in för att viska godnatt till Masarin möttes jag av den här synen. Då skrattade jag så tårarna rann.
Och i förhandlingarna kring hur man ska sova på natten är just nu ställningen: Masarin – Pappa: 1-0


Av; Masarinmamman


Love,

2 kommentarer:

  1. Vi bytte till växasäng när Elsa fyllde 2. Hon sover superbra i den, går bara upp när hon vaknar på morgonen och då kommer hon in till oss. Hon ramlar inte ur tack vare en bräda som skydd. Det var tydligt att det var en milstolpe för henne när hon fick en likadan säng som storebror. Hon tecknade "fin" varje gång hon såg sin säng i flera veckor! :)

    SvaraRadera
  2. åh vad gulligt! kul att du delade med dig Tove, så spännande att se hur det har gått för andra med sängbytet ;) hälsa Elsa!

    SvaraRadera