10/13/2011

Det går undan


Ojojoj.. I bland rinner det extra mycket vatten under broarna. Och extra fort! Men det är ju så i livet.
Det gäller att stå givakt. Men allt har rullat på så bra den senaste tiden att jag börjar bli lite orolig för det där tidvattnet som kommer förr eller senare. Det gäller bara att hoppas på att det inte sveper med sig för mycket av frukten som jag har skördat.

För övrigt så har jag följt den fortsatta debatten om Pär, och jag tänker inte skriva så mycket om detta  här mer än att jag tycker att det är bra att det debatteras om funktionshindrades löner. Det är klart dem ska ha rimliga löner. Orimliga löner har ju funktionshindrade haft länge nog, men det är ju faktiskt inte Pärs fel. Att detta nu sätts på tapeten är tack vare att Pär lyfte fram de funktionshindrade och det kanske kan resultera i att människor en gång för alla ser över hur de egentligen ser ut för funktionshindrade i Sverige. Jag menar det finns ju hur många sådana här verksamheter som helst, där dem funktionshindrade får "mindre" betalt än de kommun-anställda.

En positiv sak i veckan på hemmafronten var beslutet om bostadsanpassning.
En tjej ringde till mig och ville komma hit och kolla och fylla i papper, men annars var det i stort sett klappat och klart. Så nu ska duschen bytas mot badkar för det är inte så kul att känna sig som en barnmisshandlare varje gång sonen ska duscha. Som mamma tar man alltid på sig skulden och jag undrade ju så klart vad det var jag hade gjort för fel. Men jag har ju inte gjort något fel. Jag har nästan gjort för mycket rätt. Det kanske är jag som har gjort en stor grej av det? Jag har släpat in varenda en av Julians favvo leksaker i duschen. Jag har gullat och lekt och tagit det försiktigt och lugnt. Jag har suttit och läst på golvet för honom innan duschen. Jag har köpt produkter som skulle underlätta. Men inget har hjälpt, det är som att han går in i en annan värld och inte lyssnar när den där strålen kommer mot hans hud. Men nu ska det bli bättre och förhoppningsvis slipper vi varannan dag ågren från och med nu. ;)2 kommentarer:

  1. Vår son har varit svårflörtat och få in i duschen men för någon vecka sen kom han på att han ville duscha med syrran. Aj då tänkte jag eftersom hon har jätte jättevarmt vatten och sonen föredrar kallt typ 20. Men beslutet att duscha med syrran stod fast och gör sen dess. :-) Psst! Hade bekymmer med duschen ändå till jag kom på att sänka värmen tillräckligt mycket åt honom

    SvaraRadera
  2. Tack Agneta! har tänkt på det också ;) Har no tänkt på allt, jag har kommit på ett lite bättre sätt nu, men det är fortfarande lite jobbigt..Badar honom i tvätthon just nu ;)

    SvaraRadera