3/10/2012

Underrepresenterad kärlek

I dag var jag på en jobbintervju angående mötesplatsen. En väldigt viktig intervju på många sätt och vis. I ungdomspanelen satt några svenskar och en kille med utländsk härkomst, förmodligen inplockad för att alla grupper ska vara representerade och jag tycker såklart att det är så som det ska vara, men något slog mig som en blixt från klar himmel. I vårt hårda, engagerade arbete mot rasism i Sverige så har vi förbisett den underbaraste minoritetsgrupp som vi har. Våra funkisar. Är det inte deras tur nu? Varför skulle det inte i dagens samhälle likaväl kunna sitta någon med en synlig funktionsnedsättning där i panelen? Jag känner mig ledsen och besviken över mitt land när landet verkar ha glömt bort den sorts rasism som utövas DAGLIGEN mot våra kära samhällsmedborgare som förtjänar så mycket bättre! Håller ni inte med?

Förresten, intervjun gick förhoppningsvis bra och jag hoppas så klart. Bara så ni vet så är Sverige fullt av underbara entreprenörer med strålande idéer. ;)

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar bild på Julian och dig.
    Jag tror inte samhället är fullt redo ännu. Deet är en lång väg kvar även om vi redan har gått en lång väg. Lite bättre blir det iaf och du kämpar hårt för oss alla som har det lilla extra här hemma. Varm kram Agneta <3

    SvaraRadera
  2. TACK Agneta! Fina ord värmer.

    SvaraRadera