4/20/2012

Hjälp, jag svälter!Här sitter jag mitt i Fredagspizzan! 


Jag tror att Julian har satt i system att vara så jobbig som möjligt när jag ska äta! Får han inte min ständiga ögonkontakt och fulla uppmärksamhet JUST DÅ så kastar han saker eller slänger sig över mig, drar mig i håret, lägger sig ner och låtsas gråta dramatiskt, etc. Hur har ni andra mammor och pappor det? Är era barn extra jobbiga när ni ska äta? Hur gör man för att få göra någonting i fred utan att barnet blir ledset eller känner sig bortglömt? Jag tror att Julian är lite bortskämd med min totala uppmärksamhet eftersom att han är det enda barnet och för att jag alltid sätter honom före ALLT annat.  Men det är ju för att jag älskar honom så mycket.

Hoppas att ni har en skön kväll! 

5 kommentarer:

 1. Här brukar lilleman demonstrativt sätta sig vid TVn när middagen är klar. Jag har slutat tjat på honom. Orkar liksom inte. Så vi andra äter och när vi börjar bli klara så kommer han. Jag förstår oxå att det bästa vore att han satt med från början men jag orkar inte, inte just nu. Får ta den striden i framtiden. En sak i taget. Men söta Emily Du måste sätta dig först emellanåt. Det är bäst även för J. För mår mamma bra så blir allt roligare. Kram och var rätt om dig. <3

  SvaraRadera
 2. Tack Agneta! Förstår att du hoppar över den striden, man måste ha energi till massa annat också och får välja. Jag gör samma, jag har flera saker som jag borde "fila på" med Julian men tiden räcker inte till. Ja, jag måste lära mig att orka sätta gränser även när jag är hungrig och bara vill äta ;) Tack förresten för bilderna på staketet! Vi är snart där! Ska bli kul och se resultat och kunna släppa ut Julian i sommar! Härligt! Kram!

  SvaraRadera
 3. Här äter vi tillsammans. Enklast, eftersom han är sysselsatt med sin egen mat, och trevligast att äta tillsammans än en och en. Mina egna projekt får vänta tills att lille hjärtat somnat för natten. Han vill, och får, vara med på allt jag gör när han är vaken. När jag städar vill han också städa så han får egen trasa och lite vatten i en hink. När jag viker tvätt vill han också vika tvätt så han får en egen hög som det inte är så noga med. Min lille är nog också väldigt bortskämd med tid och uppmärksamhet. Men vad ska man göra när denna lilla människa är det som betyder allra mest i hela universum?:) Jag kan liksom inte låta bli att ta tillvara på varje sekund med honom. Det här är ju den enda gången i livet jag faktiskt kan lägga så mycket tid på ett enda barn. Om vi skaffar ett barn till så blir det ju helt annorlunda.

  SvaraRadera
 4. Vill gärna oxå äta tillsammans. Även min plutt äter själv så jag matar inte men orkar inte slåss för att han ska komma o sätta sig. Han hjälper till med allt och är intresserad men storasyster är inte lika hjälpsam. När han somnar på kvällen är jag så sluta att jag också går och lägger mig. Ibland surfa lite men ofta sova direkt när de som har somnat. Förr gjorde jag sm du idag fungerar det inte längre. Var rädd om din sömn.

  SvaraRadera
 5. Vi brukar mata Julian först och sedan äta själva. Julian äter inte själv och det blir ett hattande om man ska äta tillsammans. Så först Julian och sedan hoppar han ner och leker med bilar, sedan är det vår tur och det är då han brukar gå igång ;) Ja, sömn är alltid minus på kontot, men man vill ju ha sin vuxentid också ;)

  SvaraRadera