6/15/2012

Introducering av vår nya älskade familjemedlem!Vi har blivit med hund! Godingen ovan är vår nya underbara familjemedlem som från och med nu kommer att bo hos oss! Han har bott hos oss i snart en månad och vi börjar lära känna varandra. Han heter Enzo Ferrari, men Julian har döpt om honom till "Buffa" ;) Julian döper alltid våra djur som vi "tar hem" till något som han tycker passar. Den underliggande anledningen till att vi skaffade "Buffa" var att jag hade tänkt träna honom till assistanshund till Julian. Men även att ha som en kamrat i joggingspåret såklart.

Här kan du läsa mer om assistanshundar. Det är en mycket smart och lättränad jycke så vi får se hur mycket tid vi lägger ner på att slipa honom, men kul är det! ;)


Inspirationsfilm
Lite mer info att läsa om ämnet;

Utbildning och träning av assistanshundar

En blivande assistanshund ägs och tränas av sin ägare/förare med hjälp av en personlig instruktör från en utbildningsorganisation. Träningen sker både i hemmet och på offentliga platser där hunden sedan ska kunna arbeta.

Utbildningen sker till exempel genom Svenska Service- och Signalhundsförbundet och Föreningen Nordiska Assistanshundar, som båda drivs ideellt av funktionshindrade hundägare tillsammans med specialutbildade hundinstruktörer.

Beställ gratis broschyr

Broschyren "Assistanshundar, om hundar i människans tjänst", kan beställas hos Svenska Kennelklubben, e-post: blanketter@skk.se, tel: 08-795 33 77.

Läs mer


 / Svenska Kennelklubben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar