4/22/2013

När systemet brister
Den senaste tiden har präglats av frågetecken och oro för oss föräldrar på förskolan Nyckelpigan där vår älskade Julian går. 

För att göra en lång historia kort så ser det ut såhär: När Julian lämnade sin underbara småbarnsavdelning för ca ett år sedan, så bytte han både förskola och resursperson. Han bytte till en förskola med tillbyggda lokaler som knappt var färdigbyggda när barnen flyttade in. 

Men.

Lokalerna blev jättefina tillslut och det jobbar underbara pedagoger där och J;s nya resurs var duktig och kunde teckenspråk, så allt var bara bra. 

Men nu så ska då Julian och hans vänner behöva flytta igen.

Våra barn ska tydligen husera på skolan istället, en trappa upp och med fönster så högt upp att våra barn inte kommer att kunna se ut. I höst så ska våra barn vara på plats på skolan och Julian är i samband med denna flytt helt utan resurs. IGEN. Hans fd resurs som nu är sjukskriven ville inte flytta med till skolan utan ville stanna kvar på Nyckelpigan. Personen som har varit Julians trygghet under den fd resursens sjukskrivning kan inte tillräckligt mycket teckenspråk och hon har klargjort för oss att hon inte vill axla den manteln. 

Hade Julians resurs varit en tillsatt person för uppgiften endast, så hade den personen nu stått utan jobb (eller tvingats flytta med till skolan). Men eftersom rektorn har tagit resurspersoner av sin egna personal i barngruppen så har resursen alltid varit splittrad och de 75 % på pappret som vi har till J kanske inte alls hade fungerat i praktiken utan dessa underbara pedagoger som har fått det att gå runt? 

Så nu ska då vår älskade lilla fyraåring behöva byta trygghetsmänniska för fjärde gången sedan han började på förskola och han ska byta lokal att vistas i på dagarna. Behöver jag skriva att det hämmar hans utveckling? Behöver jag skriva att det inte känns bra alls? Behöver jag skriva att det känns för jävligt? Behöver jag skriva att det är jobbigt att vara beroende av ett system som brister?

Om och om igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar