11/27/2013

Förkylning och LSSJag har fått förkylningskänningar i halsen och känner mig superhängig. Det känns inte bra alls när jag har så mycket att göra just nu. Jag tog därför en runda till Nature igår för att hitta någon mirakelkur som kunde stoppa upp processen och fick ett hett tips på ett mirakeltillskott och några gratis smakprov med mig hem. Colizin heter produkten och ska tydligen garantera en frisk hals efter 24 timmar så jag håller tummarna! Hur har ni själva det så här i förkylningstider? Vår lilla superJulian vill vara spindelmannen varje dag nu. Och det får han också.  


Det är så skönt för oss nu när det funkar på korttids för Julian och vi får den avlastning vi behöver och får sova. Det kommer vara guld värt för vår familj med den LSS-insatsen när den nya lilla bebisen har anlänt och vi kommer säkert att behöva sömnen mer. 

Som de flesta säkert har läst och hört så är det inte alltid som lagen av LSS efterföljs som den ska och efter TV4;s samhällsprogram Kalla fakta så kräver nu FUB att lagen ska följas. Många familjers liv och hälsa är beroende av att lagen fungerar som den ska och konsekvenserna där familjer står utan stöd blir dyra i längden! Så skriv under denna lista är ni snälla och stöd LSS! 

Skriv under!


Skriv på för LSS

Till samtliga Ledamöter i Sveriges Riksdag

Protest mot hanteringen av våra rättigheter!!
I TV4:s samhällsprogram Kalla fakta söndagen den 10 november beskrivs hur jurister säljer tjänster som går ut på att kommunerna ska säga nej i LSS-ärenden.
FUB uppmanar ansvarig minister, Maria Larsson, att omgående lägga förslag om en skärpning av LSS så att personer med funktionsnedsättning kan garanteras goda livsvillkor i enlighet med de politiska ambitionerna med lagen.
Vi inom FUB vill att ni, riksdagsledamöter, tar denna uppmaning på stort allvar. Ni kan inte ha undgått att höra protester från FUB och många andra ideella föreningar som företräder personer som har insatser enligt LSS.
LSS är en stark rättighetslag, där den enskilde ska ha inflytande både i handläggningssituationen – dvs när det gäller att få en viss, specifik insats beviljad – men också när man har stöd och service av personal, dvs i själva verkställigheten, säger Barbro Lewin, funktionshinderforskare från Uppsala universitet.
Vi vet att flera av er redan är insatta i de problem som uppdagats under de senaste åren, och ber er nu därför att fortsätta kampen för att LSS återförs till de ursprungliga intentionerna.
Det är viktigt att göra något snarast!
Det är inte långt till nästa val och därför ber vi nu dig och dina partikamrater att svara på detta upprop: Vi vill veta vad ni tänker göra för att få ett slut på urholkningen av LSS!
Det finns en familj och syskon bakom varje individ. En familj och syskon som kanske orkar fortsätta som familj, tack vare att individen får avlösarservice, assistans, kontaktperson, ledsagning eller något annat stöd som just den individen/familjen behöver.
Det blir förödande konsekvenser om inte politiker, tjänstemän och utförare står upp för alla personers mänskliga rättigheter, inklusive de med funktionsnedsättningar!
Återta LSS, så som lagen var tänkt att fungera!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar