9/24/2010

Livet kommer inte med några garantier.

Dagens inlägg finns här;  Pralin/, kommentera gärna detta på denna blogg, jag vill veta vad just DU tycker!Love,

4 kommentarer:

 1. Jeg har tenkt på det mange ganger…at personer som VET at de ikke orker arbeidet med et handikappet eller sykt barn…de burde ikke få lov til å få barn. Uansett hvor mange tester de tar så har de ingen garanti for å få et friskt barn. Barnet kan bli hjerneskadet under fødsel..f.eks.
  Jeg fikk beskjeden om at vi ventet en gutt med Downs/hjertefeil og muligens mage/tarm problemer da jeg var halvveis i svangerskapet og både leger og jordmødre anbefalte abort. Jeg syns ikke det var noen grunn til å ta abort. Å leve med tanken på å ha ”tatt et liv” var for meg mye verre enn tanken på å få et handikappet barn…
  Vi har i dag verdens herligste gutt som vi elsker over alt i verden!

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt svar Pauline! Ha en bra helg! Emily

  SvaraRadera
 3. Herregud. Jag gråter när jag läser citaten ur hennes blogg. Jag gråter, för vad hon valt bort och för vad hon kunde haft i sitt liv.
  Du är en förebild Emily och genom din varma och ärliga blogg och ditt arbete sprider du inspiration till mig som mamma och även en inblick om livet som DS-mamma. Vilket jag förstår är mycket likt mitt liv, som prinskorvs mamma...! =)

  Julian är en mycket klok liten kille som valt såna fina föräldrar som er. Och Julian ska vara riktigt stolt, för att jag vet att det arbete du gör med att sprida kunskap och värme om DS - det bidrar till mer förståelse och acceptans och förhoppningsvis att ingen i framtiden ska bli "bortvald" pga av ett test och några kromoson-avvikelser.


  Kram och godnatt!
  // Sara

  SvaraRadera
 4. Tusen tack finaste finaste Sara!
  Dina ord stärker mig mycket ska du veta.

  Jag kommer aldrig att sluta belysa hur viktigt det är att vi alla kommer till denna värld i olika former och med olika behov, och att vi måste påminna oss själva om och om igen att livet faktiskt vill lära oss något genom det vi blir utsatta för. Visst det kan kännas orättvist ibland, och det ÄR också hemskt orättvist för många, men om vi alla hjälpte och stöttade varandra i både medgång och motgång och inte var så "svenska" så skulle världen se mycket bättre ut!


  Massor av kramar till dig och din lilla söta Prinskorv!!

  SvaraRadera