12/01/2010


Liten reflektion:
Idag tänker jag på alla dessa mammabloggar som finns där ute. Dom handlar egentligen inte så mycket om barnen. Eller hur?  Har ni tänkt på det? Alla dessa ”mammabloggar” som endast tar upp mode och inredning och skönhet, istället för barnens behov, utveckling och personlighet. Det finns tusentals av dessa bloggar som säger sig handla om kvinnans familj trots att familjen bara verka ha en liten, liten biroll i mammans vardag, bland alla inlägg om smink och frisyrer och det senaste modet så slängs det upp ett litet kort på ungen då och då, och det där kortet ska tydligen rättfärdiga allt. Visst livet är mycket mer än bara barnuppfostran, men det känns som att det gick väldigt snett bland mammorna någonstans. Förstår dessa mammor hur lyckligt lottade dem är, över att ha fått ett friskt litet barn? Jag tror inte det för då skulle de även ha förstått att smink och mode och skönhet inte är värt så många inlägg som dem verkar tro. Det finns en bloggande mamma som beskriver sin vardag med sin dotter Majken på ett nästan omänskligt vackert sätt. En vanlig mamma, med ovanligt mycket kärlek i hjärtat. Jag vill dela ett av hennes inlägg med er mina fina läsare, och även tipsa er om att läsa hennes blogg Våra dagar i väntan på dig, gravidblogg som blev bebisblogg som nu är livet.

Här följer ett inlägg från Majkens mamma och ett föräldratips; Lyssna gärna på råd från andra men följ ditt eget hjärta! 
"Det är lätt att gå vilse i den stora staden vi kallar föräldrarskap. Jag har länge lyssnat på andras vägbeskrivningar. Försökt följa deras slingriga genvägar. Och de har alltid visat sig vara senvägar som lett mig till platser och situationer som jag aldrig själv hade valt. Men nu har jag lärt mig. Först nu. När Majken är 2,5 år känner jag att jag har en egen karta. Den är taffligt ritad och jag tror inte att det någon mer än jag som kan tyda min slarviga handstil. Den visar inte alltid den bästa vägen.
Men den visar min väg."
Love,


1 kommentar:

  1. Ett mkt bra inlägg av DIG måste jag säga. Mammablogg har fått en helt fel betydelse. De kan lika gärna kalla sig modebloggare!! Själv är jag faktiskt en mammabloggare enligt mig själv. Jag skriver om livet, tankarna och KÄNSLORNA som mamma. Mode och skönhethar en bråkdel i min blogg, bilder på mina barn och deras utveckling är inte heller särskilt stor då jag vill bevara deras integritet. Men mina känslor och tankar tar största platsen och jag anser att den är viktigt då jag vill bryta trenden av all ytlighet inom mammavärlden...
    Jag ska gå in på Majken nu=)

    SvaraRadera