7/24/2011

Världen för oss i Skandinavien är förändrad på många sätt..Godmorgon världen.
Vi gnuggade vår sorg ur ögonen idag och vaknade upp till en gigantisk känslomässig baksmälla. För visst känns det som att hela denna helgen var en enda stor värdslig sorgefest som färgades av oskyldigt spillt blod och av tårar och känslor av maktlöshet. Vi kunde inte annat att reagera när den sortens hat som vi inte ens trodde existerade i en enda människas kropp, visade sig med en sådan kraft. Ännu en gång så är vi sårbara inför det oväntade. Det är meningslöst att fråga sig varför detta hemska hände. Det är såklart flera olika faktorer som gör att denna man blev som han blev och att ingen upptäckte det hemska som han planerade, (och tydligen hade planerat i flera år!) Man kan fråga sig var det gick fel någonstans och varför, men det har man nog inget för. Det är oförståeligt. När så många mammor i Norge just har förlorat det käraste dem har på ett så onödigt sätt, så kan jag som mamma inte annat än att känna med dem, ända in i botten av mitt hjärta och det är därför jag skriver detta inlägg i dag. För att visa att något sådant här inte går mig osett förbi.

Vila i frid alla ni oskyldiga som miste ert liv på detta hemska sätt.

Nu kommer efterdyningarna.


Tydligen så är detta tyvärr inte över än.


3 kommentarer:

 1. Nu säger de på nyheterna att hans manifest i stort sett är plagiat av (juden) Ted Kaczynskis (una-bombaren). Namnet Behring, låter inte helt norskt. Vet någon den här killens fulla etniska bakgrund och vilka värderingar han kan hysa pga dessa? Han är ju uttalad anti-rasist, anti-"nazist", anti-islam, pro-homo, sionist och Israelvän enligt manifestet. OCH skjuter ihjäl norska barn och ungdomar.
  Är han verkligen äkta Norsk? Eller ligger hans lojaliteter starkare hos någon annan grupp, precis som för många politiker, bankfolk, medierepresentanter mm framförallt i USA?

  Någon som vet mer?

  SvaraRadera
 2. Min kommentar kanske inte passar till ditt inlägg.
  Men visst ser det ut som Mette-Marit är gravid?

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym. Jag vet inte om han är äkta Norsk, jag tror faktiskt inte att jag bryr mig om det. Han är extremist. Vare sig du är Jude, Norsk eller från ett annat land så är en extremist väldigt "fel" ute.

  zoega59; jag vet inte om det ser ut som det? kanske klänningen som "faller" mot magen eller ätit något innan bild, Vet ej.

  SvaraRadera