9/02/2011

För jämställdhet-Kommersialisera funkismarknaden -En gång för alla!


Jag svarar på era kommentarer angående föregående inlägg i ett nytt inlägg för svaret blev så långt. ;)

Tack för era kommentarer! Ni är bäst!

Jag blir så arg när så många vill förstöra för dem som det går bra för och som gör det för en bra sak. Bara för att det handlar om funktionsnedsatta och "dem ska det minsann inte tjänas några pengar på" , bara för att det alltid har varit en ideell marknad angående ALLT i samhället som har med våra funktionsnedsatta att göra. När ska personer som Ulrika, med många flera få en riktig uppskattning i form av lön för det goda dem gör? Varför är det så tabubelagt att tjäna pengar på att hjälpa andra som har det svårt? Jag har själv märkt hur många stängda dörrar det finns inom dessa handikapp-föreningar och organisationer, och dem som sliter mest är dem som har minst i lön. I toppen sitter det folk som inte ens har erfarenhet av barn med funktionsnedsättning och gottar sig med mest lön (läs män) bara för att dem är bättre på att ta betalt än vad vi kvinnor är  (för det är oftast vi kvinnor som sliter mest).

Nej,  du som mamma ska dels kämpa för ditt barns blotta existens, plus alla fördommar, sedan ska du även kämpa för att få någon sorts lön för att du, för att underlätta för ditt barn i livet, klipper och klistrar, läser och tecknar, tar fram habiliteringsprodukter, anordnar gympa-grupper, fixar fritidsaktiviteter, sätter igång teckenkurser för anhöriga, styr upp disco, startar nätverk med vänner till ditt barn, med mera. Du gör allt detta bara för att du MÅSTE. Det finns ingen annan som vill ,eftersom det inte finns några pengar att hämta i det hela. Och om det då någon gång råkar komma ut ett bra hjälpmedel på marknaden, ja, då kostar det skjortan bara för att få reda på att det där hjälpmedlet överhuvudtaget existerar. Ännu dyrare och ett heltidsjobb är det att få veta HUR man går till väga för att då få tag på detta hjälpmedel. Ska du sedan köpa det? Ja, då får du nog ta ännu ett banklån. För att ännu en gång försäkra dig att ditt barn på något plan, ska få ett någorlunda bra funkis-liv.

Nej. Jag säger så här;
Upp till kamp alla mammor! Ta betalt! ta betalt för all den tid ni lägger ner, för allt slit och alla timmar ni jobbar extra, ta tillbaka pengarna, ta tillbaka pengarna som du lägger ut för att köra dem där extra milen med bilen. Starta eget och sälj dina råd och tips till andra föräldrar som kommer efter dig, SÄLJ dina sydda bokstäver, teckenkort eller vad det nu kan vara, gör just det som DU är bra på och ta betalt för det! Om vi är många så kommer vi att förändra världen i vår framfart. Be inte om ursäkt för ditt barn. Låt istället ditt barn veta att hans/hennes föräldrar är STOLTA över att vara hans/hennes föräldrar! Känn ingen tacksamhet inför regissören som vill att just DITT barn ska få spela en roll i just den DÄR filmen. Nej, ta rejält betalt för det! Gör gärna en intervju i en tidning, öppna ditt hjärta och låt andra gotta sig i  enligt dem "din olycka". Berätta för dem hur det kändes att få världen uppochnervänd den där dagen, men snälla människa, ta för guds skull rejält betalt för det!

Du är värd det. Ditt barn är värt det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar