9/02/2011

Vilka verksamheter ska granskas, tycker ni?


Nu granskas Glada Hudik i olika artiklar , vi på My.Perfect.Baby.se skickar vidare, och du kan läsa om detta på mötesplatsen här; artikel 

I hudiksvalls tidning skriver dem som rubrik; Han har tjänat miljoner på Glada Hudik och så smäller dem upp en stor bild på Pär. Det känns osmakligt och fel att tidningen granskar denna verksamhet. Jag tycker såklart att alla verksamheter ska granskas, men när det kommer till verksamheter som denna, så bryr jag mig faktiskt inte om det fifflas eller om Pär tjänar miljoner på det han gör. Jag tycker att han är värd dem miljonerna i såfall. Eller, förresten, han är värd mer än så egentligen, det han har gjort för våra barn kan inte mätas i pengar. Jo visst, det ska gå rätt till, säger folk, men kan vi inte rikta vår hetsjakt på andra verksamheter som leds av människor med mycket mindre hjärta eller i vissa fall inget hjärta alls? Verksamheter som skapar avstånd istället för närmanden till våra barn. Jag vet att dessa verksamheter finns, och att dem kommer undan, just på grund av att dem saknar hjärta.

Indirekt så rider Pär på folks dåliga samvete genom att "snylta" till sig saker åt dessa utvecklingsstörda som vissa tycker är "osmakliga människor". Visst, väldigt fel Pär, men man tar till vad man kan för att nå resultat... Och om resultatet är gott så blir även gärningen god, tycker jag.

Jag vet inte, jag tycker faktiskt synd om Pär i dag.
Jag har träffat honom, och han är en väldigt sympatisk människa och han erbjöd sig till och med att sponsra oss på myperfectaby.se med pengar från deras biljettintäkter. Jag ska göra vad jag kan, sa han, med sin hand på min axel. Det var i svängen då Huddik var som störst och efter mailande med Pär hit och dit så tappade vi bort honom på vägen.  Kanske blev han för upptagen, jag vet inte. Kanske hans mailbox svämmade över av alla mail från de som han skulle, "ville", hjälpa. Jag vet inte. Men jag vet att han talade från hjärtat och att han verkligen, verkligen var intresserad av att hjälpa oss och flera andra inom samma område.


Pär och jag.
Och så lite reklam för Pralin som gjorde det möjligt.

3 kommentarer:

 1. Håller helt med dig. Varför måste alla som arbetar för och med våra älskade funktionsnedsatta anhöriga och vänner göra detta ideellt för att det ska vara värt något? Han lägger ned ett JÄTTEJOBB; det är inga normala arbetsveckor vi pratar om här! Jag vet eftersom jag leder en liten kör på 10 personer där ca hälften har en funktionsnedsättning. Det är ett halvtidsjobb som jag snart inte längre har möjlighet att göra. Jag utbildar mig till ledare inom "Upp&Ner" och "Alla kan vara med" (gymnastik). Detta kommer jag att jobba med idellt via ortens gymnastikföreningen. Men hur länge kan jag göra detta utan inkomst? Självklart måste man få lov att tjäna pengar genom att vara duktig på det man gör!!! Och det drabbar dessutom ingen annan än företag som medvetet går in i denna sponsring! SKÄRPNING till våra journalister som prompt måste hitta skelett i garderober de inte ens borde öppna! Vem granskar journalisterna och kollar hur många bjudluncher och smugsponsringar deras reportageresor innebär?!

  NÄ fram för Pär och människor som han! Vill ni göra en liten liten (gratis) insats, gå in på Facebook och gilla min kör, Mission:Gospel. Det enda jag/vi tjänar på det är att vi får lite större möjlighet att påverka sidans utssende och funktioner. Sök bara på missiongospel i ett ord...
  //Ulrika

  SvaraRadera
 2. Så bra att du tar upp detta. Jag håller med dig och ovanstående kommentar till fullo. Pär har synliggjort personer med utvecklingsstörning och är värd allt han tjänar på detta. Det känns ärligt menat. Varför granskas inte alla riskkapitalbolag som driver verksamheter för funktionsnedsatta. Där snackar vi verkligen om att bara göra det för att tjäna pengar.
  /Helena

  SvaraRadera