2/02/2012

Hakuna Matata?

En liten fråga till er kloka läsare så här på morgonkvisten..
Dagens teknik kan verkligen göra mig stressad, jag satt en hel dag i går, vid sidan av andra aktiviteter och försökte ladda upp en film. Jag har ingen aning om varför det inte funkade att ladda upp den. Men det fick mig att börja fundera över om folk faktiskt var mindre stressade förr i tiden när internet och dator inte fanns, eller om de då stressade över andra saker i stället? Tex; Väder, skörd och att deras kossa inte mjölkade som hon skulle? Nästa fråga lyder i så fall som så här; hur ska vi klara av att inte stressa? och kan stress vara bra för oss i små mängder? Detta är ju ändå är något som vi håller på med konstant i vårt dagliga liv? Man kan ju inte gå runt och tänka Hakuna Matata hela tiden, hur gärna man än skulle vilja...


Så min fråga till er; 
Hur gör ni för att stressa mindre?


Love,

1 kommentar:

  1. Stress är egentligen en primitiv egenskap som skapades för att vi skulle vara på vår vakt och reagera snabbt mot eventuella faror som lurade i buskarna. Den sressen var kortvarig. Dagens stress är av en helt annan typ, tryckande och definitivt mer påfrestande som är med många av oss dagligen och dygnet runt. Den påverkar kroppens immunförsvar och tar energi från andra saker som vi ska ha den till.
    Hur svårt den än kan vara så måste man försöka varva ner och inte tänka på allt samtidigt och framför allt tillåta sig att göra så, vilket många småbarnsföräldrar ofta inte gör. Jag tror stress kan vara bra för oss, men i väldigt små mängder, it keeps us on our toes ;)
    Det var vad jag kunde komma på så här innan lunch :)
    Puss!

    SvaraRadera