2/08/2012

Tänker tankar utanför lådan..
Så här är det.

Jag kanske är naiv, småtokig eller bara helt galet orationell enligt vissa. Andra kanske tycker att det verkar vara helt på sin plats och fullt naturligt, men jag vill ha ett barn till med Down Syndrom. 

Varför skaffar du inte bara ett "vanligt" barn tänker ni då. 
Men nej, det är inte samma sak, det är svårt att förklara, men Julian kommer alltid att vara den som är den "speciella" i ett sådant syskonförhållande, och det är det jag vill komma ifrån. Inte för att jag inte skulle kunna tänka mig att på naturlig väg få ett barn till. Men med två "speciella" barn i familjen så tror jag att Julians stämpel skulle försvinna och Ds skulle bli "en norm" i vår familj. 
Det finns flera anledningar till att jag längtar efter detta, men jag känner en stark önskan om att få dela med mig mer av mina kunskaper till ett barn till som behöver en mamma med "det lilla extra tänket". Jag tror att ni andra förstagångsmammor med den extra kärlekskromosomen i familjen kan förstå detta och kanske önskar detsamma?


Nu är det ju så att chansen att jag skulle kunna få detta på en naturlig väg igen är ganska obefintlig, men det finns ett annat sätt. Jag skulle kunna adoptera från ett annat land. Nu frågar jag er, om jag skulle starta en insamling för att få hem mitt barn, skulle ni hjälpa mig? Vi pratar om flera år framåt, för det tar ju lite tid att spara ihop till resor, adoptionskostnad och så vidare. Men är ni med mig om jag skulle vilja göra den resan? Skulle ni hjälpa mig då att sprida min insamling och följa min framtida resa här på bloggen? 


Flickan Hope, http://reecesrainbow.org/
5 kommentarer:

 1. Hej
  Nej nej du är inte tokigt.
  Jag förstår precis hur du tänker
  Vi har, som du vet redan att vi har 4 hörande barn, vad händer om vi får ett dövt barn?

  Jag kan säga att det blir precis som du trodde att det blir det en annorlunda familjeliv. Även om dövt barn är väldig välkommen men det blir ändå annorlunda för oss.

  Så du är inte tokig som tänker så.
  //Maja Hellöre

  SvaraRadera
 2. Hej Maja!

  Ja, precis! Tack för du delade med dig. Hälsa dina goa ungar!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jaaaaa hjälper dej på alla möjliga vis jag kan! Har en hel del connections inom Reeces Rainbow också :)
  kraaaaam

  SvaraRadera
 4. Hanna Israelsson8 februari 2012 07:38

  Vilken otroligt underbar person du är Emily!

  Din son har verkligen dragit en vinst när det kommer till att få en mamma som verkligen engagerar sig. Han kunde inte fått det bättre.

  En sån sak skulle jag verkligen känna var en bra sak att sponsra :)
  Lycka till tjejen och sträck på dig, du gör fantastiska saker!

  Kram

  SvaraRadera
 5. åh, tusen tack alla! Jag ska starta en insamling snart och lägga upp på denna sida, den kan ni sprida så småningom så får vi se vad vi får ihop och om vi kan hämta hem ett barn! Om vår familjesituation skulle förändras så ger jag adoptionskostnaden till en annan familj som längtar...stor kram på er!

  SvaraRadera