3/23/2012

Videoprotest


Om ni såg på Debatt i SVT i går, så såg ni säkert också hela eller en del av den ständigt pågående debatten om KUB-tester, fosterdiagnostik och det kommande blodprovet som kan tas och direkt visa på kromosomavvikelser hos barnet. Detta betyder att vi ett tidigt skede av graviditeten själva kan välja vilket sorts barn vi vill ha. Lite som att gå och köpa en tröja. Gul eller röd? Med knappar, eller utan knappar? Vilket barn passar bäst in i mitt liv? 

Detta är så idiotiskt.

Jag vet också att det i bland har blivit fel, att tester har visat på avvikelser och barn då har tagits bort och så efteråt när skadan redan är skedd så har det då visat sig att testet hade fel, att några avvikelse inte alls har funnits på det mördade barnet. Det har också blivit "fel" på motsatt sätt. Att barnet inte har visat på kromosomavvikelse på testerna men sedan då ändå fötts med Down syndrom. Nu senast det hände så försökte ju ett par i USA stämma ledningen för detta. Konsekvenserna och problematiken runt att släppa in detta fascistiska tänkande in i vårt samhälle är fler och större än vi någonsin kan tänka oss just nu.


Plötsligt så känner jag att jag måste ta ställning till detta införande av segregering i samhället, trots att jag inte vill behöva göra det. Trots alla mina försök till att fly undan denna debatt som har legat och lurat i periferin länge,så kommer den bara närmre hela tiden och pockar på min uppmärksamhet och agerande. OCH debatten handlar ju om mitt barn. Det är ju mitt barn de vill ta bort. Ett faktum som jag inte kan ignorera. Så nu tar jag aktiv ställning. Nu ska jag försöka göra allt i min makt för att sprida "rätt" sorts information.

Från och med nu så blir jag den rabiata småbarnsmamman som hatar alla som inte älskar Down syndrom. ;)Min egna lilla spontana videoprotest mot allt det här hittar du nedan. Känner du samma som jag och är emot detta införande av utrotning av minoritet? Lägg upp en egen spontan videoprotest på din blogg och notifiera gärna mig i kommentarerna här nedan sådant fall!


Vi är starkare tillsammans!
3 kommentarer:

  1. Ingen kan säga det bättre än du. Kram

    SvaraRadera
  2. Låt oss aldrig någonsin tillåta dessa inskränkta okunniga människor stå oemotsagda!!Du har många bakom dig, Emily! Kram mamma!

    SvaraRadera
  3. Tack båda söta! KRAM!

    SvaraRadera