4/02/2012

Motstånd på en viktig dag


http://www.autismspeaks.org/what-autism/waad

Internationella världsautismdagen infaller varje år den 2 april.
Dagen instiftades av FN:s generalförsamling i januari 2008.

"Låt oss tillsammans med personer med autism, deras familjer och deras företrädare bilda en gemenskap av röster för ökad medvetenhet och förståelse. Låt oss också se på oss själva och omvärdera våra egna och våra samhällens attityder så att vi kan göra oss av med de fördomar som ligger till grund för diskriminering av personer med funktionshinder. Låt oss förbinda oss till att skapa ett rättvist samhälle som bryr sig om och som kan ge sann värdighet och rättigheter åt alla."

/ Autism-och AspergerföreningenOch så ännu ett inlägg om näthat på denna viktiga dag. Tyvärr.

I mitt jobb så möter jag motstånd varje dag. Ni skulle bara veta hur många som vill motverka jämlikhet i samhället, detta yttrar sig på olika sätt. Allt från kommunalare, mulåsnor och paragrafryttare till oförstående personal på skola, bland yrkesfolk etc. Men när dessa gömmer sig anonymt på nätet med främsta mål att förstöra för oss som kämpar så blir jag f** förbannad!!!

Jag vet att vi är många fler som vill stötta och som vill ha ett jämställt samhälle och det är därför jag fortsätter att jobba med min sida men när sådant här näthat yttrar sig på detta smutsiga sätt så blir jag uppriktigt ledsen! Det finns nämligen inget fulare än att slå på de som redan ligger.

 I dag så firar vi Världsautismdagen hos oss på mötesplatsen, vi lägger ut fina tävlingar och har chatt med mera för att skapa medvetenhet om autism. Det är viktigt att vi sprider detta i media på alla sätt vi kan. Dagen till ära så har då någon på facebook blockat oss från att kunna lägga ut våra tävlingslänkar. Detta hände även för en vecka sedan och det är tydligen någon (medlem?) som systematiskt har satt detta i spel för att förstöra för oss?


Om du som står bakom det här så ber jag dig härmed att sluta! Lägg gärna din värdefulla tid på annat och lägg av med att förstöra!

 

Ligh It Up Blue!

För att skapa medvetenhet om autism i dag, bär något blått, tänd en blå lampa och sätt i ditt fönster i kväll, ha blått nagellack, blå mössa på, eller gör något annat som involverar något blått. Läs mer om Light It Up Blue!  Hälsning från Autism-och Asbergerförbundet

Stöd vår verksamhet

Autism- och Aspergerförbundet tar tacksamt emot bidrag att använda i vårt arbete för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd.
Det finns flera olika sätt att stödja Autism- och Aspergerförbundet, se i sidomenyn.
Alla bidrag är välkomna – stora som små. 

Autism- och Aspergerförbundet har ett 90-konto vilket innebär att vi står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll.
 

SMS-bidrag


SMS:a AUTISM till 72970 och ge 50 kr i bidrag till vårt arbete för att förbättra villkoren för personer med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar