12/07/2012

Du är alltid nära
Lugnet har sänkt sig över familjen Kind/Liss residens, och jag njuter av hur städat och fint det är just nu. Det kommer inte att hålla så länge. Imorgon kommer det 9 barn och gör det omöjligt för oss att lyckas hålla kollen. Men det gör inget. Det handlar bara om några timmar. Jag har planerat allt i minsta detalj. Jag har ett schema. Det finns inte rum för kaos. Frihet under kontroll. Bara inte schemat spricker....

Imorse så prövades mitt tålamod med lillen igen. Ibland orkar jag inte vara pedagogisk, ibland orkar jag inte vara så förbannat duktig, idag var det en sådan dag. Min sömn var obefintlig under natten och jag gick som på mekanik ut i köket. Alla rörelser satt där de skulle men jag var inte där. Jag själv låg kvar i sängen och sov. Det var där jag var mentalt. Jag måttade vällingen, satte på kaffe, allt felfritt, men det var som om jag drömde hela morgonscenariet. När jag vaknade igen så var jag på väg hem från Förskolan och jag hade dåligt samvete. Jag hade inte alls förstått vad lillen hade sagt till mig på morgonen, hans ord var grötiga och snubbliga och jag orkade inte anstränga mig för att lyssna eller teckna till honom. Han blev frustrerad. Han sköt ner ljusen i hallen med armbågen, han sköt undan krukorna. Tusen spillror. Det dammsugade golvet var ett minne blott. Jag blev ledsen. Vi hade bråttom. Han ville ingenting, inte på med vantar, ingen mössa. Han förstod inte. Jag bet ihop. Stängde av. Vagnen sköt jag framför mig i snön och svor högt. Det finns stunder då man bara är.

Dessa stunder så tänker jag alltid att livet är för kort för att bara vara jobbigt. Om några år så kommer jobbiga saker i vardagen att vara bortglömda ändå och andra saker kommer att spela roll.

Saker som hur lillen ser på mig när jag kommer för att hämta upp honom på natten och han vill ligga nära mig i min säng. Hur han klappar mig på kinden och pussas och hur han kramas. Hur han luktar när han ligger bredvid mig och snusar.

Det går så fort.

Idag för fyra år sedan så föddes min stjärna. Han som kom och vände upp och ner och rätt på allting. Han som fick mig att växa så mycket.

Grattis mitt älskade allt. Jag lovar att alltid försöka lyssna på dig.


4 kommentarer:

 1. Stoort Grattis till Lenas Julian på din 4 årsdag!! hoppas ditt kalas i morgon blir toppen! träffade Edit i veckan o hon berättade glatt att hon skulle på kalas!! hoppas din dag varit toppen. många många kramar från din lena <3

  SvaraRadera
 2. Goa Lena! vad vi saknar dig! <3 Många kramar från oss och flest från Julian <3

  SvaraRadera
 3. Christina Hedin9 december 2012 01:18

  Grattiskramar till fina Julian från släkten i Skövde. Hoppas att han hade ett fint och bra kalas.
  Linnea mår bra och har börjat på gymnasiet i höst. Hon är så stolt för att få gå där. De håller på med många bra praktiska saker för att klara sig i verkligheten senare i livet. Hon stortrivs och längtar till skolan varje dag. Denna veckan som kommer ska hon vara tärna i Luciatåget.

  KRam på er/Christina, Henrik och Linnea

  SvaraRadera
 4. Hej! TACK Christina! Vad kul att höra att det går bra för Linnea! Hälsa henne från oss! Kram / Emily,Fredrik och Julian

  SvaraRadera