1/10/2014

Aurorasamtal?

På måndag så har jag ett läkarbesök. Jag fick en kallelse till specialistmödravården men jag vet inte riktigt varför? Självklart så tackar jag och tar emot alla extra undersökningar jag får, för det känns ju tryggt. Men jag vet inte riktigt vad besöket går ut på. Jag kommer inte ihåg att jag hade ett läkarbesök vid denna tid vid förra graviditeten? 

Jag funderar på om det kan vara ett Aurorasamtal som jag har efterfrågat på grund av komplikationerna vid min första förlossning. Jag går inte dit för att få ett beviljat kejsarsnitt, utan för att få prata lite om min första förlossning och den dödsångest som jag hade då. Jag funderade länge på huruvida jag skulle lyckas möta denna andra gång på ett bra sätt och visst kejsarsnitt fanns någonstans i bakhuvudet. Men jag är envis och känner att jag vill ha revansch. Jag känner mig även mer tryggare i mig själv denna gång. Det går inte att garantera att min moderkaka inte kommer att sitta fast som förra gången. Men nu vet jag i alla fall vad som gäller och att det inte är farligt om jag förlorar mycket blod och det blir aktuellt med operation. Så jag kommer att föda vaginalt men jag kommer nog att välja epidural för att inte bli så kraftlös i slutet. Inget jäkla stå ut med endast andning och lustgas på 25 procent denna gång. 

Men om det gäller det där samtalet så borde det väl stå Aurorasamtal och inte läkarundersökning? Någon som vet? Nåväl. Vi får se på måndag. 
P.S I dag kom snön och kylan så vi fick åka pulka. Äntligen! D.S
2 kommentarer:

 1. Charlotte Hultman11 januari 2014 07:00

  Hej Emily!
  Snubblade in på din blogg via tävlingen och är fast! Kommer absolut att följa dig och din fina familj!
  Jobbar på ett korttids/ungdomsfritids och älskar mitt jobb med dessa underbara barn och ungdomar!
  Ha det fint!
  mvh Charlotte i Bankeryd

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för fina ord Charlotte! Vilket härligt jobb du har!

  Ha det bra! / mvh Emily

  SvaraRadera