1/08/2014

Vinn 2 fina teckenböcker

Teckenspråk, eller tecken som stöd är något som vi använder av oss av en del i vår familj och som vi rekommenderar alla familjer att använda sig av. Inte bara så lyssnar barnet/barnen bättre, stämningen blir även lugnare i hemmet. Att kunna stödteckna med sitt barn betyder massor för kommunikationen. Just nu så pratar Julian ganska bra så jag har blivit lite lat och skippat stödtecknen, men tänkte att jag skulle skärpa till mig nu när lillebror kommer. Det ska bli kul att se hur tidigt han kan börja kommunicera med hjälp av tecken. 

Nu har ni chans att vinna två stycken fina teckenböcker. Dessa söta böcker med fina illustrationer är de två senaste från Tala med tecken. 

Vi tecknar om lek inne! Vi tecknar om lek ute! 

Tanken med böckerna är att lära ut tecken och öka förståelse och kommunikation mellan människor, att man lär sig fler tecken och öka intresset för teckenspråk, böcker och inlärning. Det är en trygghet att kunna uttrycka sina behov och känslor, att förstå och bli förstådd och med tecken kan även mycket små barn förmedla vad de vill – långt innan de har orden och kan tala. Då man inte vet vilka barn, som kan behöva extra stöd i framtiden för att kommunicera, så ges alla barn samma förutsättningar från början med tecken i tidig ålder. 

Tecken passar för dem som/vid situationer där man

ännu inte har börjat tala (hörande bebisar, vid försenat tal, autism)
har svårt med ord eller uttal (svåruttalade ord, språkstörningar, Downs
 syndrom, stroke, sjukdomar eller behandlingar som drabbar talet, 
koncentrationssvårigheter)
har ett annat språk, tecken blir en brygga över till svenska språket
(adoptivbarn och invandrarbarn)
lättare ser än hör (döva, hörselskadade, vid större avstånd,
kommunikation genom fönster)
inte vill störa med ljud (någon sover, sitter i telefon eller i möte)
har svårt att fram med ord p.g.a höga eller mycket ljud
(idrottssammanhang, konsert)


För att vara med i tävlingen så kommenterar du här nedan med ditt namn och din mailadress. Gärna även anledning till varför du vill vinna. Sedan delar du detta blogginlägget på din facebooksida och om du har blogg eller hemsida så får du pluspoäng om du även länkar till detta inlägg där. Skriv gärna det i kommentaren i så fall. 

Vinnare dras den 15 Januari. Lycka till!


Tävling avslutad!


11 kommentarer:

 1. Louise Ferm, louise.ferm@gmail.com
  Jag vill vinna så att vi, när vi startar vår förskola kan lära alla barn att tala med tecken!

  SvaraRadera
 2. ulrika.hellberg73@gmail.com.
  Vi har också tappat mycket av tecknen i takt med att talet utvecklas. Jag vill inte att Jonatan ska glömma. De teckenböcker vi hade finns hos barnens pappa.

  SvaraRadera
 3. Hej!! Som stor älskare av vikten med tecken till alla våra små vill jag gärna vara med och tävla om dessa fina böcker. De skulle bli ett bra kompliment till övriga böcker hos oss på vår småbarnsavd. Vikten av tecken är stor ! Även det lilla barnet som saknar sina första ord kan göra sej förstådd. Lycka är att se det ske! Lena på Blomkotten nyckelpigan!

  SvaraRadera
 4. När man jobbar med barn så är det en självklarhet att även försöka blanda in tecken....
  skulle vilja utveckla det mer....

  /mia
  mia_elin@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Charlotte Hultman11 januari 2014 06:45

  Jag vill gärna vinna dessa böcker för att ha dem på jobbet (ett korttids/fritids för funktionshindrade barn).
  Vore perfekt!
  /sunetess@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Jag skulle vilja vinna detta så jag och min svärmor kan lära Noah tecken språk då hon långsamt förlorar hörseln. Hon är 56 år och är nästan helt döv och för henne är det viktigt att kunna kommunicera med Noah när hörseln är helt borta.

  Eleonor
  andersson_eleonor87@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Annica Nilsson
  bloodsband@live.se

  Jag vill vinna för min dotter fick lära sig teckenspråk på dagis och hon tyckte det var roligt men nu går hon i 3:an och de gör inte sånt där. Därför vill jag vinna detta då hon är väldigt social av sig.

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar sak att komma på att göra till barnen!
  Jag har en lillasyster som är döv på ett öra,.då hon föddes utan öra på ena sidan. Det här hade varit perfekt att ha när hon var liten.
  Hon har nu en son som har båda öronen men vi vet ju inte hur bra hörseln är ännu då han bara är några månader.
  Missbildningana kan ju vara ärftliga i olika utsträckningar.
  Så den här vill jag vinna till dom♥
  Ha en fin söndag!
  Mvh
  Malin Svensk Björck
  gizmobus@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Jessica
  jonssonjessica88@hotmail.com
  Min mamma gick plötsligt bort för en vecka sen och hon var nästan helt döv. Hon fick träffa sitt barnbarn tre gånger innan hon lämnade oss. Jag har alltid varit intresserad av tecken för det har varit lite lättare att kommunicera via "vårt teckenspråk". Skulle vara kul att lära ut tecken till min älskade lilla dotter när hon börjar förstå, som en påminnelse av hennes mormor lever kvar i våra minnen.

  SvaraRadera
 10. Vilken bra idé! Har många barn från flera nationaliteter runt omkring mig. Skulle ju vara perfekt att använda tecken, när inte språket är gemensamt!
  Jag har tipsat och delat på Facebook: https://www.facebook.com/annika.nilsson.357/posts/423025637800935?stream_ref=10

  Annika Nilsson
  aneritrea@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Hej,
  Jag ska bli gudmor!! Jag har precis fått reda på detta och vilken glädje det är att veta att man ska få gosa med en lite bäbis snart. Böckerna verkar var pedagogiska och det sägs vara bra att börja använda tecken i tidig ålder.

  Med vänliga hälsningar Ana
  mail: ana.globetrotter77@gmail.com

  SvaraRadera