11/18/2010

Här och nu.


Ibland önskar jag alla ett barn med Down syndrom.
Ja, jag vet, det är inte så politiskt korrekt att skriva så och jag tycker själv att det låter lite konstigt men jag tror att vi alla mår bra av att sakta ner. Andas, och uppskatta livets små mirakel, jag är helt övertygad om att våra ds-barn är reinkarnerade små buddhas som ska lära oss att leva här och nu. Något som jag har lagt märke till är att precis alla som träffar ett barn eller en vuxen med Down syndrom, stannar upp och saktar ner, inte för att de tänker på att göra det utan bara för att våra barn har den effekten på folk.  För oss föräldrar så går det mesta i slow motion, vi föräldrar väntar på att våra barn ska kunna och göra en massa saker som dem kanske aldrig kommer att kunna eller göra men vi väntar ändå och under tiden så lär vi oss. Tålamod. Leva i nuet. Mindfulness. Var det inte det som allt handlade om ändå? Att stanna upp. Att vara här och nu.Herr Buddha. Min alldeles egna lilla läromästare.


Love,

5 kommentarer:

 1. Kloka ord!
  Julian är en guldskatt!
  Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Du har en award att hämta hos mig:
  http://mitt-liv-anna.blogspot.com/2010/11/award.html

  Ha en bra dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Fast jag har aldrig haft så mycket att göra, varit så stressad som sedan jag fick min minsting.. så visst; HAN tar det lugnt, jag fick desto mer att göra.
  Kanske inte de första åren, men strax före skolan började var det totalt kört..
  Däremot gör andra så som du säger när de träffar C, de lugnar ned sig, stressar av, absolut. :) -önskar bara att jag finge ta del av det ibland. ;)

  SvaraRadera
 4. Tack Sara! Kram!

  Anne; Hihi, ja det gäller att lära sig av dem och softa ner lite ;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. åh, nog skulle jag gärna göra det, om jag bara hade den tiden, men både C och syskonen kräver sin bit av mig, arbetet lika så.. Sedan bör man hinna med sig själv mm.. det kan man bara fetglömma, men det blir väl bättre om sisådär en tio år när han ska till att flytta hemifrån. =)
  Jag har _aldrig_ stressat förr, det kom med C..

  SvaraRadera