12/06/2011

Två besök mindre..


Besöket hos Logoped i dag resulterade i en eltandborste för 30 kronor, ett par Chewy tubes och gratis blöjor till J i fortsättningen! Jippie! Potträningen känns genast lite mindre stressig... (Men fortfarande högst aktuell och någorlunda prioriterad )..Jag kommer att skriva mer framöver om både potträning, munträning med eldtandborste, chewy tubes och varför/hur han använder detta och hur det går.

Jag hade även en intressant diskussion med J läkare i dag angående Trisomy 21, som tydligen borde heta Trisomy 22, eftersom 22;an egentligen är den minsta och sista kromosomen på skalan (med minst genetisk påverkan på individen). En tredje kromosom på någon av alla de andra kromosomerna skapar spontan abort av fostret, eller så blir barnet bara några år gammalt i fall det mot förmodan skulle födas.. Jag känner mig faktiskt lite mer upplyst angående genetik och kromosomer efter vårt lilla samtal. Någon dag ska jag dela med mig av den informationen till er, i ett längre inlägg.

Nu ska jag gå och baka en tårta till mitt underverk som fyller tre år i morgon!

Vi ses senare! 

2 kommentarer:

  1. 3 år... ja tänk så fort det går. Min lille fyllde tre för en månad sen. Vi använder både eltandborste och en Z-vib från munhcenter för att stimulera munmotoriken. Det ska visst vara bra men jag har inte märkt några framsteg på den fronten ännu.
    Så skönt att ni får blöjor... ja lite flyt ska man ha!! Lycka till med tårtan och krama om den lille treåringen!!!!

    SvaraRadera
  2. Tack fina!! Jag har hört att det tar tid att märka något ;) vi får väl lita på det? ;) ja det går superfort man hinner knappt fatta...När man kommit över chocken/sorgen/förvåningen? så hade det ju redan gått ett år av lilla godingens liv ;) Såå skynda att älska! <3 kram

    SvaraRadera