2/28/2013

Färger och fordon


Tänk vad fort det har gått framåt i appvärlden, eller ska vi säga djungeln? Jag tycker att det är ganska svårt att hitta bra appar trots att det finns så många. De flesta är ju ganska meningslösa och inte så genomtänkta. Barns utveckling kan främjas otroligt mycket av tekniska hjälpmedel som tex iPad. Vi har funderat mycket sista tiden på att skaffa en iPad till Julian. Han navigerar redan som ett proffs på min iPhone men det är ju lite svettigt att låta honom spela och leka med den.

I  alla fall, nu har Julians resurs och personal på förskolan fått gå en padda-kurs och de ska jobba mer med just iPad, så det skyndar ju på oss lite hemma också. Det är kanonbra tänk och kommer att främja hela gruppen att jobba mer med språkmaterial på detta sätt.

Just nu så har jag haft en tävling på vår facebooksida i samarbete med Språka Mera som tillverkar material som är framtaget av logopeder. Gå gärna in och kolla deras fina sida om du är intresserad av språkutveckling; http://www.sprakamera.se/

Vi har provat deras senaste app; Färger och fordon och tycker den är super! Det är klara färger som fångar barnets uppmärksamhet och inte för mycket saker som distraherar. Eftersom vi nyttjar TAKK och tycker det är ett kanonbra sätt att förtydliga ord på så måste jag säga att jag saknade stödtecken i appen. Det skulle vara bra att inte bara ordet sägs utan att det även tecknas i låt oss säga en liten ruta i hörnet. Det finns inte så mycket inom det område och det är en viktig lucka som behöver fyllas i app-djungeln. 

Annars så är Färger och fordon en tydlig och kul app som är mycket intressant. ( Julian vinkade dock mest till nyckelpigan och ville nog att den skulle ha en mer framträdande roll. :

Vi ser fram emot app nummer två från Språka Mera! 1 kommentar:

  1. Kul att han ska få börja använda detta på förskolan! Läste just om ett projekt man drivit på särskolan i karlskrona där man jobbat mycket med pekplatta (surfplatta och läsplatta)Ett tips Emily;specialpedagogiska skolmyndigheten delar varje år ut medel för särskilda insatser i skolan. Tipsa förskolechefen om att de kan ansöka om ekonomiskt stöd! Detta för att göra insatser som utvecklar lärandemiljön och som har som mål att ALLA elever ska känna delaktighet och gemenskap i skolan! www.spsm.se/sis Kram mamma

    SvaraRadera