12/29/2013

Röj RöjI dag hämtade vi hem världens gladaste lilla solsken från Korttids. Han hade haft det kanonbra och när vi satte oss i bilen för att åka hem så kändes det om att han hade vuxit en meter över natten. Vilken självständig och stor kille vår lille prins har blivit. 

Han packade själv sin rygga igår, hittade själv sin pyjamas, en bok att läsa till natten, sin tandborste och la ner allt försiktigt. Självklart så följde en hel del bilar och annat smått och gott med, det blev så tungt att bära tillslut att han hade svårt att få med väskan ut i bilen. Men han var glad att han själv hade fått bestämma innehållet och höll hårt i ryggan hela vägen.

Det finns en tjej som jobbar på korttids som även jobbar på Julians förskola i bland och hon sa att det var en helt annan kille hon träffade på korttids! Så glad och hälsade på alla och fick ta plats och visa sin härliga personlighet fullt ut. På korttids är det en liten grupp och det blir nästan som en liten familj och det blir en helt annan kvalité.

Det är synd att barngrupperna på förskolan är så stora i dag. Det måste ju vara omöjligt för personal att se och bekräfta alla barn och deras behov. Nu har ju Julian sin fina resurs som hjälper honom, men det kan också bli väldigt avgränsat med bara de två, även om de bjuder in barn till samspel, så är det ju omöjligt att få med alla. Nu i Januari kommer det 9 barn till som ska börja i Julians barngrupp. 

Suck.

Nej, nu ska jag fortsätta röja här hemma för i morgon levereras det en ny soffa. Denna gång blir det inte en vit. En katt, en hund, en snorig liten prins, en ny dreglande bebispojke och så Fred och jag med våra kaffekoppar. Det går liksom inte. Det är snyggt med vitt. Men det går inte. 
Julian har hittat min Nikon. Första impulsen var att rusa fram och rädda den, men jag visade honom knappen istället och han fick till och med till en egen bild.


Denna bild har han tagit på sig själv på toa! ;) Han vände på kameran och klickade. Lite tveksam bakgrund och väl tillgjort leende kanske men otroligt att han lyckades få till det! :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar