7/04/2011

En enkel måltavla?Denna vecka kör Julian och jag vårt eget race. Pappa Fred jobbar sin sista vecka nu och lillen är ledig från dagis. Vi började denna Måndag med lite ljudträning, jag har nämligen lovat mig själv att inte bli för slapp med lillens träning under dessa 6 veckor som vi är lediga. Det är nu det märks som tydligast vilken god hjälp vi har av vår älskade dagisresurs! Tänk om vi alltid hade haft ALL träning hemma? Jag drar mina paralleller till krigarmamman i den artikel som jag tipsade er om, som ljudtränade sitt barn hemma, själv, vilket tungt ok hon drog!

I dag finns det hjälp att få, trots att vi i bland måste slåss för vad som egentligen borde vara en självklarhet. Jag kan fortfarande bli mörkrädd när jag tänker på framtiden, vem vet hur det kommer att bli? Tyvärr så blåser det alltid neddragningar och dåliga budgetkalkyler runt knutarna och frustar oss kallt i nacken. Våra barn med speciella behov är en enkel måltavla i alla dessa sammanhang. Visst finns det alltid en oro där, ett om och ett men, för oss föräldrar. Att aldrig riktigt veta om mitt barns bana i livet kommer att vara krokig, lång, kort, jobbig eller smidig kan vara ganska påfrestande i bland.

Någonting som jag dock är alldeles tvärsäker på, är att det är vår lilla prins goding som just nu är så duktig och gör så många framsteg som kommer att göra det så mycket lättare för oss alla att orka kriga om det skulle behövas!

Alldeles, alldeles, tvärsäker.


4 kommentarer:

 1. Härligt Julian , du ser ut att gilla nya boken! kolla in den lite tills vi ses i aug! Men du , kom ihåg att njuta o bara va med, det (vilan och orken) tar vi med oss också till aug då allvaret börjar igen med jobb på förskolan!! puss o kram Lena

  SvaraRadera
 2. hihi,jag kan knappt hålla honom ifrån boken...han kan nästan alla ljuden redan!
  jag har fått börja plocka upp gubbarna och klippt dem. Det var riktigt spännande! ;)

  Kram goa Lena!

  SvaraRadera
 3. Ja alla dessa strider som man måste ta, hua!

  Min dotter blir 18 i år och det blir ett helt nytt kapitel för oss med allt vad det innebär...

  Man ska ansöka om att bli förmyndare, hålla koll på ekonomi.. hitta boende... Jag blir trött bara jag tänker på det!
  Vi som är föräldrar till barn med speciella behov, vi är för alltid föräldrar med behov.

  Ha det gott och var rädda om varandra!

  SvaraRadera
 4. Tack Ewa. ja det är en evig strid för oss och alltid extra jobb men ack så det är värt varenda svettpärla! Lycka till med dotterns nya steg i livet (och eras) ;) Kram!

  SvaraRadera