10/13/2014

Normalt syndrom


Hur man ger en diagnos innan födelse.

"Jag är mycket ledsen, jag har resultaten av ditt genetiska test och det har bekräftat våra misstankar om att ditt foster har vad vi kallar ... Normalt syndrom."
Syndromet kan lätt identifieras av en total brist på några intressanta genetiska egenskaper. Jag vet att det kommer att komma som en chock för dig, men du bör vara medveten om vad detta sannolikt kommer att innebära för dig/er. 
Om fostret lyckas överleva resten av graviditeten och förlossningen, som blir allt vanligare i dessa dagar, kommer han eller hon att stå inför några stora utmaningar. Barn som lider av normalitet är benägna att ha sämre hälsa och även ha psykiska problem. Det är nästan säkert att det växande barnet kommer att drabbas av en till synes oändlig ström av kommande förkylningsvirus. 
De kommer ofta att skada sig själva, och ibland andra, genom deras överdrivna energi. Deras obevekliga krav kommer innebära påfrestningar på din befintliga familj och, naturligtvis, kommer din relation med din partner att lida, och eventuellt sluta i en smärtsam och bitter separation. Alla barn som du redan har, även om de också lider av normalitet, kommer att vara avundsjuka på nykomlingen och all dennes extra uppmärksamhet. Många syskon riskerar att bli psykiskt ärrade av den nyanlände. 
Jag behöver knappast nämna de ekonomiska konsekvenserna, även om de är katastrofala, så kommer det inte att vara nånting jämfört med den känslomässiga turbulensen ditt liv kommer att drabbas av. 
Efter ett tag, kan du, om du har tur, se att ditt barn också kan vara snällt och kärleksfullt. Barnet kan hitta tillfällig lycka i saker som musik, dans, mat eller lek med leksaker. 
Om barnet överlever den tidiga barndomen, är ett normalt barn nästan säkert att växa upp till en normal tonåring. Dina år av uppoffringar kommer att kastas tillbaka i ansiktet på dig, när barnet blir olydigt, vilt och hänsynslöst. Det kan vara svårt att finna lycka och förnöjsamhet för den normala tonåringen, han/hon kommer att behandla dig med förakt, tills tonåringen lyckas lämna hemmet. Även då kan lidandet fortsätta eftersom tonåringar ofta kommer tillbaka för att försöka ta pengar. De kommer att klandra dig för sina egna fel och lämnar dig ofta bitter och vred. 
De Normala kan mycket väl bli kriminella, över en fjärdedel av de med Normalt syndrom kommer att ha problem med lagen, många spenderar tid i fängelse. Många kommer att ha problem med alkohol eller drogmissbruk. Normala äktenskap är ofta korta och över hälften slutar i skilsmässa. 
Även om de blir framgångsrika så är det sannolikt på grund av de Normalas överdrivna girighet. Chanserna att de delar sin framgång med dig är avlägsen.
Slutligen, Normala människor kommer sannolikt att dö i förtid. 23% kommer att dö av cancer, 33% av hjärtsjukdomar. Hundratals av de Normala i detta land är så ensamma och så bedrövade av deras tillstånd att de tar sina egna liv. Jag är ledsen att säga att många kommer att ha haft en ensam, smärtsam och meningslös existens. 
Jag är rädd att Normalt syndrom är en genetisk sjukdom som påverkar varje cell i kroppen, och så är den omöjlig att bota. 
Abort är ett alternativ. 
"Ska jag boka dig en tid? "

/Anonym


2 kommentarer:

  1. Så störtskönt och ironiskt :-)
    Jag delade på fejjan, hoppas det var ok?

    SvaraRadera
  2. Så hemskt och så sant. Varför ska barn med DS väljas bort? Dom behövs verkligen i denna hårda kalla världen. Barn med andra funktionsnedsättningar (som ADHD, Aspergers, m.m väljs inte bort. Är det så att det är en fråga om utseende, för att dom inte är stöpta efter den mall som vi har fått inpräntat är den rätta?
    För mig är mitt barnbarn den vackraste i världen, både på ut och insidan.

    SvaraRadera