1/29/2014

Toalettbestyr


Jag måste erkänna att jag aldrig trodde att det var möjligt att bli så absurt glad för att ens barn lyckats klämma ut en korv på toaletten. Ännu mindre att jag skulle tycka att det var så stort att jag skulle skriva om det och dela med mig av mitt barns åstadkommande på en blogg. 

Eller att jag skulle ringa upp barnets pappa, på hans jobb och deklarera hela förloppet i luren för honom (förhoppningsvis EJ på högtalartelefon).

Men saken är den att vi har jobbat så förbenat hårt med toaträningen och så sitter jag där på golvet bredvid toaletten och läser den förbannade "bajsa boken" och guldstjärnorna lyser irriterande med sin frånvaro på belöningskartan. Mina ben börjar domna och jag är full med uppgivenhet. Jag tänker att mitt barn kommer nog att bli ett av de där barnen i statistiken som fortfarande bär blöja vid tio års ålder. Jag funderar över hur vi ska tackla gliringarna i skolan och hur jäkla ensam Julian kommer att känna sig i omklädningsrummet efter jympan. Hur barnens undringar kommer att sätta djupa spår i hans oskyldiga lilla hjärta. Varför.....har ....han fortfarande....blöja? Är han bebis eller? 

Då plötsligt så hör jag det där välkända "plumset" och det går knappt att beskriva glädjekänslan i bröstet! Jag vill skrika högt:

Stoppa pressarna! Julian har bajsat på toaletten. Två gånger idag!!!

Han har gjort det förut, för ett halvår sedan men jag tror inte att vi behöver vänta ett halvår till. Jag tror att "spärren" har lossnat på riktigt nu.


Hallelulja!
Graviditeten 


Status på lillebror: 

"Bebisen har nu passerat ett kilo och totala längden (huvud till häl) ligger på runt 35 cm. Hjärnan växer och utvecklas väl, den börjar forma sina karaktäristiska veck. Ögonbryn och ögonfransar har växt fram och hela kroppen har ett tunt, fjunigt lager av hår som bildar små virvlar. Underhudsfettet lagras och det blir mer och mer ”riktig” bebis av den lilla du har där inne. Din livmoder är mellan 26-29 cm från blygdbenet till toppen och magen växer. Moderkakan väger nu hela 400 gram." / gravid ifokus2 kommentarer:

  1. Vad duktig han är :) hoppas han fortsätter gå på toaletten.. de är en sån sak jag oroar mig för också, att min dotter kommer ha blöja länge. Hon är 4 månader min lilla älskling och har också en extra kromosom. :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack Johanna! Ja, vardagen blir ju lite enklare när toa funkar som det ska :) Stort grattis till din prinsessa! Lite avundsjuk är jag allt, jag skulle också vilja ha en liten T21-bebis till :) Så underbart goa våra speciella små liv! Kram <3

    SvaraRadera